Firmware 6.7 pentru cinci modele PocketBook: un sunet mai bun și alte îmbunătățiri

10 februarie 2023

Descoperiți impresionanta actualizare pentru e-readerele InkPad 3, InkPad 3 Pro, InkPad Color, Touch Lux 5 și Touch HD 3 - versiunea firmware 6.7. Noul software va îmbunătăți calitatea sunetului fișierelor audio și vă va oferi noi posibilități de a administra notele, Dicționarul și funcția Text to Speech. De asemenea, veți putea avea parte de o lectură și mai confortabilă pentru că vă va permite să ajustați și să personalizați gesturile în modul citire.

Vă prezentăm cele mai semnificative îmbunătățiri disponibile ale firmware 6.7:

Un sunet mai bun pentru fișierele audio - datorită actualizărilor de codec (AptX, LDAC, AAC, SBC) calitatea sunetului cărților audio și a melodiilor redate prin dispozitive audio conectate prin Bluetooth va fi mai bună, iar e-readerul dumneavoastră va suporta cele mai recente fișiere audio. Vă rugăm să rețineți că această actualizare se aplică doar pentru modele PocketBook ce suportă fișiere audio.

Salvarea și traducerea cuvintelor noi este mai simplă ca oricând - atunci când citiți o carte în modul dicționar, puteți salva rapid cuvintele necunoscute și traducerea lor în note fără a vă întrerupe lectura. Creați o „notă-traducere” într-un format simplu: salvați strict cuvântul necunoscut sau un cuvânt și traducerea sa (se pot salva unul sau mai multe cuvinte). La cuvântul necunoscut puteți adăuga și o descriere a contextului în care acesta a apărut. Apoi, puteți administra note-traducere în aplicația Note: le puteți sorta și aranja în funcție de filtre sau le puteți exporta într-un fișier separat.

Ascultați pronunția cuvintelor necunoscute - ați întâlnit un cuvânt pe care nu-l cunoașteți sau nu sunteți siguri care este pronunția sa corectă? Cu ajutorul unei noi funcții a aplicației Text to Speech, puteți asculta imediat pronunția oricărui cuvânt subliniat de dvs. în modul dicționar pentru lectură sau în aplicația Dicționar.

Personalizați gesturile - manevrarea dispozitivului PocketBook devine mai ușoară cu gesturi noi ca, atingere scurtă („tap”), tragere („drag”) și glisare lungă („swipe”). Acestea pot fi configurate accesând secțiunea „Gesturi în modul citire” din setări.

  • Gestul atingere scurtă - pagina cărții este împărțită în 9 secțiuni separate, a căror atingere scurtă poate duce la următoarele opțiuni: Meniu de citire, Răsfoire pagina următoare sau pagina anterioară, Răsfoire 10 pagini inainte sau înapoi, Deschidere la pagina cu numărul, deschiderea cărții la prima sau la ultima pagină, trecerea la capitolul următor sau anterior, semn de carte, dicționar, selectarea fontului etc.
  • Gesturile glisare lungă și tragere - setați gesturi de glisare lungă de la stânga la dreapta, de la dreapta la stânga, sus-jos și jos-sus și gesturi de tragere spre marginea dreaptă sau stângă în modul citire sau în modul Text to Speech.

Noi funcții folositoare în modul Ramă fotografie („Photo Frame”) - de acum înainte, Ramă fotografie este prezentă ca o aplicație de sine stătătoare în lista de aplicații ale dispozitivului. Puteți crea sau edita liste cu expuneri de diapozitive cu imagini, puteți alege intervalul expunerii diapozitivelor, puteți alege o ordine aleatorie pentru aceste expuneri, puteți ajusta luminozitatea și temperatura de culoare a luminii frontale strict pentru aplicația Ramă fotografie etc.

Alte actualizări importante ale versiunii de firmware 6.7:

  • Arată marginile paginii care a fost afișată anterior pe ecran - pentru cărți în format PDF și DJVU. La aceasta se adaugă o derulare mai lină a documentelor PDF și DJVU în modul Derulare („Scroll”).
  • Permite schimbarea vitezei de citire a Text to Speech în timpul lecturii cu ajutorul unui gest diferit.
  • Sugestii suplimentare pentru folosirea elementelor interfeței cu utilizatorul când se lecturează în modul dicționar.
  • Îmbunătățiri ale interfeței cu utilizatorul când se afișează liste de conținut și liste cu note.Acum este mult mai ușor să restrângeți sau să măriți lista cu note. Pentru a deschide o pagină de carte cu note, utilizatorul trebuie doar să atingă scurt săgeata care se află lângă numărul de pagină.
  • Îmbunătățirea algoritmilor ce ajustează luminozitatea și contrastul ilustrațiilor de carte în format FB2.
  • Acum puteți sorta note în lista notelor de lectură și puteți sorta cărți în lista cărților cu note. În plus, puteți exporta notele aferente unei cărți sau a unui grup de cărți în alte dispozitive.

Toate aceste îmbunătățiri și funcții noi sunt disponibile și pentru PocketBook Era, acest model beneficiind de întreaga funcționalitate încă de la setarea din fabrică.

În curând, noul firmware 6.7 va fi disponibil și pentru următoarele modele: InkPad Lite, InkPad X, Color, și Touch Lux 4.

Odată cu noul software, dispozitivul dumneavoastră PocketBook va deveni și mai performant, așadar actualizați e-readerul dumneavoastră și bucurați-vă de confortul uimitor al lecturii în format electronic!

Înapoi
Aa HD