Atmosferă de Halloween: Top 7 cărți/ecranizări de citit și vizionat înainte de sărbătoare

22 octombrie 2021

Dacă dovlecii încep brusc să vă zâmbească pe stradă, înseamnă că Halloween-ul este foarte aproape :)

Dar, dacă acest lucru nu vă încarcă cu optimism, nu vă faceți griji! Știm cum să rezolvăm rapid problema și să vă readucem o dispoziție festivă.

Tot ce trebuie să faceți este să recitiți și să revedeți Topul nostru cu cele 7 cărți/ecranizări care sunt considerate pe bună dreptate capodoperele genului horror!

„Strălucirea”

Unul dintre cele mai populare romane ale lui Stephen King a fost idolatrizat în multe privințe datorită ecranizării de către Kubrick. Povestea veche și bună a unui scriitor care înnebunește treptat, pe fundalul unui imens hotel gol, nu va fi niciodată plictisitoare!

„Tăcerea mieilor”

Numai oamenii din viața reală care creează orori adevărate pot fi mai înspăimântători decât forțele din alte lumi... Cartea despre criminalul în serie este grozavă, dar nici filmul cu genialul Anthony Hopkins nu se lasă mai prejos.

„Dracula”

Un clasic al tuturor timpurilor! Povestea celui mai faimos vampir este o lectură obligatorie pentru toți iubitorii genului horror. Halloween-ul este momentul perfect ca să uitați de vampirii frumoși adolescenți și să reveniți la cel original însetat de sânge.

„Inelul”

Ecranizarea romanului lui Koji Suzuki a devenit un adevărat succes, oferindu-ne una dintre cele mai frapante imagini - Samara. Cu toate acestea, cartea originală nu este cu nimic mai prejos decât filmul, ba este poate chiar mai bună decât acesta.

„Copilul lui Rosemary”

Atmosfera întunecată și fără speranță a romanului lui Ira Levin este transferată magnific pe ecrane de Roman Polanski, regizorul câștigător al unui premiu Oscar. Atât cartea, cât și filmul sunt înspăimântătoare în primul rând prin realismul acestei groaznice povești despre satanism.

„Nu privi acum”

Veneția, moarte, fantome, viziuni ciudate... Nuvela scrisă de Daphne du Maurier nu numai că este înfricoșătoare, dar este și captivantă prin frumusețea peisajului. La fel este și ecranizarea sa, în regia lui Nicolas Roeg.

„Exorcistul”

Filmul lui William Friedkin despre obsesia legată de diavol este considerat pe bună dreptate un clasic al cinematografiei mondiale. Un lucru interesant este faptul că autorul romanului original, William Peter Blatty, a fost și scenaristul filmului și chiar a câștigat un premiu Oscar pentru cel mai bun scenariu.

Halloween video bonus from PocketBook. Watch now!

Înapoi
Aa HD