Cele mai reușite cupluri din literatură: Premiile pentru literatură romantică 2021 marca PocketBook

10 februarie 2021

În ajunul Zilei Îndrăgostiților, iubirea începe să ne învăluie din toate părțile: o regăsim în filme, în reclame, în centre comerciale și, desigur, în cărți! Și chiar în cele mai diverse: de la capodopere clasice despre valorile eterne, la romane despre lumi fantastice sau romane polițiste. Și, desigur, în aceste romane, iubirea este descrisă în moduri diferite.

Așadar, am decis să creăm Premiile pentru literatură romantică 2021 marca PocketBook, împărțind cuplurile de îndrăgostiți preferate în mai multe categorii, pentru ca Romeo și Julieta să nu concureze cu Bella și Edward. Cunoaște-le pe cele trei cupluri câștigătoare ale Premiilor pentru literatură romantică 2021 marca PocketBook la diferite genuri!

Literatură clasică

Nr. 1 „Romeo și Julieta” - Romeo și Julieta

Da, sună puțin siropos, dar cum am putea clasifica iubirea fără acest cuplu tragic? Secole mai târziu, această piesă clasică a lui Shakespeare încă este un simbol al iubirii pure și minunate, care a pierdut o luptă inegală cu realitatea.

Nr. 2 „Dragostea în vremea holerei” - Florentino și Fermina

Majoritatea operelor lui Márquez se întrepătrund cu poezia și romanele de dragoste din America Latină, dar povestea de dragoste a lui Florentino Arisa pentru frumoasa Fermina este cea mai impresionantă. Citind această capodoperă, chiar și scepticii notorii vor trăi toate momentele bune și rele împreună cu personajele principale.

Nr. 3 „Marele Gatsby” - Jay și Daisy

Unul din cele mai importante romane ale secolului al XX-lea și una dintre cele mai frapante povești de iubire din literatură, poate că nu ajută, dar se poate afla pe lista noastră. A trecut aproape un secol de la prima publicare a cărții, iar sentimentele lui Jay Gatsby pentru Daisy încă inspiră tot mai multe generații de cititori.

Distopie

Nr. 1 „1984” - Winston și Julia

Iubirea în vremuri de tiranie și control absolut asupra fiecărui pas al unei persoane obișnuite pare a fi ceva ireal. Ei bine, relația dintre Winston și Julia a fost astfel: ireală și osândită de dinainte. Dar cine spune că acest lucru o face mai puțin frumoasă?

Nr. 2 „Să nu mă părăsești” - Kathy și Tommy

Lumea creată de laureatul Nobel Kazuo Ishiguro cu greu poate fi numită o distopie clasică. O putem vedea din perspectiva unor clone umane care sunt crescute să devină donatori de organe la momentul potrivit. Dar exemplul lui Kathy și Tommy demonstrează faptul că clonele sunt doar persoane obișnuite care pot simți toate emoțiile, inclusiv iubirea...

Nr. 3 „Jocurile foamei” - Katniss și Peeta

Povestea relației lui Katniss cu Peeta cu greu poate fi numită o poveste de dragoste obișnuită: luând parte la lupte mortale și înlăturând dictatura, adesea, eroii pur și simplu nu au suficient timp pentru povești de dragoste. Totuși, este deosebit de plăcut să urmărești cum se înfiripă sentimente între cei doi pe paginile romanelor.

Romanul modern

Nr. 1 „Oameni normali” - Connell și Marianne

Tânăra scriitoare Sally Rooney a fost deja etichetată ca fiind o Salinger a secolului al XXI-lea: personajele sale sunt atât de apropiate de cititori și te poți regăsi cu ușurință atât tu cât și prietenii tăi în acțiunile și în cuvintele sale. Romanul, care povestește despre Marianne și Connell, este o poveste de dragoste din generația milenialilor care sunt foarte nesiguri și nu știu cum să se înfrunte cu această lume și cu propriile sentimente.

Nr. 2 „Singurătate pe net” - Jakub și femeia fără nume

Esența romanului cult al lui Wisniewski este transmisă perfect prin titlu. Într-adevăr, aceasta este o carte despre cât de greu este să îți găsești jumătatea în lumea nebună în care trăim. Și, de asemenea, despre cât de greu este să o păstrăm. Relația epistolară dintre Jakub și iubita sa, care se dezvoltă pe internet, este povestea de dragoste perfectă din era digitală.

Nr. 3 „Jurnalul lui Bridget Jones” - Bridget și Mark

Se poate dezbate mult timp cât se aseamănă Bridget și Mark cu prototipurile lor din personajele clasice nemuritoare ale lui Jane Austen. Dar este greu să nu recunoaștem că această poveste amuzantă și romantică ne încântă încă din primele pagini.

Fantezie

Nr. 1 „Harry Potter” - Ron și Hermione

Fără supărare pentru Harry și Ginny, dar principalul cuplu amoros al romanului lui Rowling este fără îndoială Ron și Hermione. În toate cele șapte cărți, am putut urmări cum se dezvoltă și se maturizează relația dintre ei până când, în cele din urmă, ajungem la mult așteptatul final fericit. Care, apropo, eclipsează până și uimitoarea luptă finală cu Voldemort.

Nr. 2 „Amurg” - Edward și Bella

„Pe cine va alege Bella în cele din urmă: pe Edward sau pe Jacob?” Probabil niciun roman de fantezie nu se mândrește cu un triunghi amoros atât de intens ca cel din romanele Stepheniei Meyer. Drept urmare, Bella și Edward au devenit unul dintre cele mai celebre cupluri, nu doar din literatura modernă, dar și din cultura pop, în general.

Nr. 3 „Seria Witcher” - Geralt și Yennefer

Îți poți imagina un cuplu mai potrivit decât cel dintre un vânător de monștri și o vrăjitoare puternică? Evident, Geralt și Yennefer trebuie să înfrunte mulți demoni: atât reali cât și personali, dar acest lucru face ca iubirea lor să fie și mai impresionantă.

Romane polițiste

Nr. 1 „Poștașul sună întotdeauna de două ori” - Frank și Cora

Iubirea ne poate determina să luăm decizii ciudate (și uneori chiar groaznice). Povestea relației dintre angajatul sezonier Frank și Cora, soția proprietarului restaurantului, confirmă foarte bine acest lucru.

Nr. 2 „Rebecca” - cuplul de Winter

În momentul în care o tânără acceptă cererea în căsătorie din partea unui văduv bogat, Maximilian, acesteia nici măcar nu îi trece prin gând ce pericole o așteaptă la moșia familiei. În pofida tuturor pericolelor, eroina își iubește soțul în continuare, visând sincer la o viață fericită de la zero.

Nr. 3 „Scandal în Boemia” - Sherlock și Irene

Geniul detectiv nu are timp pentru relații amoroase cu o femeie, dar dacă ar fi posibil, fără îndoială, această femeie ar fi Irene Adler, o escroacă cu o minte briliantă care l-a înnebunit pe Sherlock Holmes.

Înapoi
Aa HD