Top 10 cărți romantice ușor de citit, cu final fericit

7 februarie 2020

Romeo și Julieta, Anna Karenina, Dragostea în vremea holerei, Marele Gatsby... Lista poveștilor de dragoste incredibil de frumoase, dar cu un final tragic, poate umple multe pagini. Cu toate acestea, cărțile bune despre relații, scrise cu ușurință și cu umor, sunt, din anumite motive, mult mai puțin obișnuite. În ajunul Zilei Îndrăgostiților, am adunat zece romane amuzante cu final fericit. Iubește, citește și bucură-te de fiecare zi petrecută alături de sufletul tău pereche. Iar dacă el sau ea nu este încă în viața ta, uită-te în jur :)

„Proiectul Rosie” de Graeme Simsion

Cum să găsești fata perfectă dacă nu se ajunge niciodată mai departe de prima întâlnire? În căutarea unei viitoare soții, tânărul om de știință a creat un chestionar de 30 de pagini pentru a elimina candidatele nepotrivite. Acesta știe exact cum ar trebui să fie sufletul său pereche. Cu toate acestea, când a întâlnit-o pe Rosie, o fată frivolă, temperamentală și complet nepotrivită pentru planurile sale mărețe, viața sa s-a schimbat drastic.

„Jurnalul lui Bridget Jones” de Helen Fielding

Inteligentă, imprevizibilă, sinceră și cam nebunatică, Bridget își dă seama că este în sfârșit pregătită pentru o relație serioasă. Singura problemă este că partenerul perfect este greu de găsit, deoarece toți bărbații din jur care par drăguți sunt de fapt snobi sau ușuratici. O poveste minunată și plină de umor despre iubirea adevărată care va bate la fereastra ta, mai devreme sau mai târziu.

„Viața mea nu chiar perfectă” de Sophie Kinsella

Katie trăiește în orașul viselor sale, își construiește o carieră promițătoare, lucrează și petrece timp cu oameni interesanți, se distrează și nu contenește să spună acest lucru întregii lumi prin intermediul rețelelor de socializare. Din păcate, realitatea este cu totul diferită de această imagine frumoasă: un apartament mic, conflicte cu vecinii și singurătate. Pentru a schimba totul, va trebui să își facă curaj și să dea frâu liber sentimentelor reale în viața sa.

„Împreună” de Anna Gavalda

Romanele lui Gavalda seamănă cu fulgii de zăpadă: sunt cam asemănătoare, dar, în același timp, unice și inimitabile. O poveste caldă și frumoasă care are loc în inima Parisului - cel mai romantic oraș din lume. Fiecare personaj se simte în felul său pierdut și neliniștit, dar împreună vor depăși toate dificultățile și își vor găsi binemeritata fericire.

„Te urăsc, te iubesc” de Sally Thorne

O poveste amuzantă și ușor de citit despre ura unui coleg arogant, care în timp se transformă în simpatie, iar apoi în dragoste. Tema aventurii romantice de la birou nu este chiar nouă, însă datorită simțului umorului și ingeniozității, Sally Thorne a reușit să scrie un roman excelent despre astfel de sentimente umane volatile.

„Metroland” de Julian Barnes

Subiectul preferat al laureatului Premiului Booker este studiul relațiilor umane și testarea lor în timp. Romanul de debut al lui Barnes poate fi citit dintr-o răsuflare; acțiunea ne intrigă, iar în personaje putem recunoaște propriile puncte forte și slăbiciuni. O poveste despre dragostea tinerească și matură, farmecul adolescenței și capacitatea de a găsi fericirea în viața de cuplu.

„Anna și sărutul franțuzesc” de Stephanie Perkins

Un roman de mare succes despre o tânără americană care se mută să studieze la Paris, lăsând în urmă orașul natal, prietenii și partenerul. Însă, foarte curând, Anna se obișnuiește cu lumea complet nouă, iar întâlnirea cu fermecătorul Etienne îi schimbă complet viața. O carte ușor de citit și amuzantă, care cu siguranță vă va binedispune.

„Fata cu portocale” de Jostein Gaarder

Într-o bună zi, un băiat pe nume Georg a descoperit un jurnal al tatălui său de mult decedat, în care îi spune fiului său cum a cunoscut-o și a iubit-o pe mama sa. Poate că sună puțin trist, însă în realitate aceasta este o poveste de dragoste spusă cu veselie și mult umor.

„Bazarul visurilor” de Jojo Moyes

Scriitoarea britanică Jojo Moyes este considerată un adevărat maestru al poveștilor romantice. Această carte este despre întoarcerea în orașul natal din provincie, conflictele nerezolvate cu părinții și dificultățile familiei. Din fericire, eroina tratează totul cu umor și găsește puterea pentru a-și redobândi armonia pierdută.

„Ea și el” de Marc Levy

O frumoasă poveste feerică despre un scriitor american și o actriță britanică care trec prin momente dificile. Singurătatea îi împinge să facă un pas neașteptat precum accesarea unui site de întâlniri amoroase pentru a-i scrie unui necunoscut. Asemenea altor romane ale autorului, această carte este scrisă cu un limbaj ușor, degajat, plin de replici cu mult umor și dragoste pentru personaje. Trebuie doar să ne bucurăm de fiecare pagină și să sperăm la un final fericit.


Înapoi
Aa HD